Łosoś marynowany w balsamico
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 600g mięsa świeżego łososia oczyszczonego z ości, pokrojonego w plasterki
Marynata:
- 3/4 szklanki octu balsamico
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- pieprz, sól
- 1 marchew pokrojona w plasterki
- 1 czerwona cebula pokrojona w wiórki
- 1 łodyga selera naciowego obrana i pokrojona w plasterki
- 1/2 bulwy kopru włoskiego pokrojona w plasterki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać pokrojone warzywa i rybę. Odstawić na 4 godziny do lodówki. Podawać odsączone z marynaty, z warzywami i z białym pieczywem. Jakość dania zależy od jakości octu balsamico. Jeżeli ocet jest bardzo kwaśny można poprawić jego smak odparowując go na małym ogniu i dosładzając.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W