Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 4 małe barweny oczyszczone i wypatroszone
- 4 gałązki rozmarynu
- ½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- ½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę
- ½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę
- 2 surowe i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę
- ½ cebuli pokrojonej w kostkę
- 1 pomidor pokrojony w kostkę
- ½ szklanki białego wytrawnego wina
- sól
- biały pieprz
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż ziemniaki na oliwie, aż będą złociste i miękkie, dopraw solą i odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia hiszpańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W