Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami

Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 4 małe barweny oczyszczone i wypatroszone
  • 4 gałązki rozmarynu
  • ½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • ½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę
  • ½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 2 surowe i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę
  • ½ cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz
  • oliwa z oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż ziemniaki na oliwie, aż będą złociste i miękkie, dopraw solą i odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA