Mus z wędzonego jesiotra

Mus z jesiotra
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • 20 dag wędzonego jesiotra
  • łyżka kaparów
  • 2-3 szt. anchois
  • 1/2 kostki sera typu feta
  • 1/2 kubka gęstego jogurtu np. greckiego
  • pieprz
  • szczypior
  • zielony pieprz
  • kawior z jesiotra
  • pudełko dobrych lodów waniliowych
  • sos z białej czekolady:
  • tabliczka białej czekolady
  • łyżka masła
  • 4 łyżki mleka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wędzonego jesiotra, kapary, anchois, fetę i jogurt zmiksuj na gładki mus. Dopraw go pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dla smaku dodaj także kilka ziaren zielonego pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Mus wstaw do lodówki.
Doskonałym dodatkiem będzie sos z białej czekolady. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę białej czekolady z łyżką masła i 4 łyżkami mleka.
Mus z wędzonego jesiotra podawaj z lodami, czarnym kawiorem i sosem z białej czekolady. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA