Mus z wędzonego jesiotra
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 20 dag wędzonego jesiotra
- łyżka kaparów
- 2-3 szt. anchois
- 1/2 kostki sera typu feta
- 1/2 kubka gęstego jogurtu np. greckiego
- pieprz
- szczypior
- zielony pieprz
- kawior z jesiotra
- pudełko dobrych lodów waniliowych
- sos z białej czekolady:
- tabliczka białej czekolady
- łyżka masła
- 4 łyżki mleka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wędzonego jesiotra, kapary, anchois, fetę i jogurt zmiksuj na gładki mus. Dopraw go pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dla smaku dodaj także kilka ziaren zielonego pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Mus wstaw do lodówki.
Doskonałym dodatkiem będzie sos z białej czekolady. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę białej czekolady z łyżką masła i 4 łyżkami mleka.
Mus z wędzonego jesiotra podawaj z lodami, czarnym kawiorem i sosem z białej czekolady. Smacznego!
Doskonałym dodatkiem będzie sos z białej czekolady. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę białej czekolady z łyżką masła i 4 łyżkami mleka.
Mus z wędzonego jesiotra podawaj z lodami, czarnym kawiorem i sosem z białej czekolady. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W