Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Jakubiak lokalnie 3
seria poradnikowa, Polska, 2014, 12 x 26
Tomek Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Odwiedza różne miejsca w kraju, a w swojej kuchni inspiruje się poznanymi produktami. Łączy tym samym odkrywanie polskich smaków z kulinarną maestrią.
"Jakubiak lokalnie 3" to autorska produkcja kuchni+ prowadzona przez Tomasza Jakubiaka. Program podąża za światowymi trendami sztuki kulinarnej. Poszukiwanie lokalnych składników i potraw, które od lat się produkuje i przyrządza, jest obecnie popularne wśród najwybitniejszych szefów kuchni.
W nowej serii Tomek Jakubiak na nowo odkryje i zainspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce, a następnie wykorzysta je w swoich kulinarnych kreacjach. Sprawdzi, jak powstają polskie sery pleśniowe i tradycyjne jogurty oraz jakie zioła można znaleźć w naszym kraju. Dowie się także, co w Polsce jadają przedstawiciele mniejszości narodowych i na czym polega tajemnica smaku słynnego na całym świecie miodu pitnego.
W każdym odcinku prowadzący krótko przedstawi historię regionu, w którym przebywa, następnie zgłębi tajemnice lokalnego specjału oraz przygotuje 3 potrawy związane z prezentowanym składnikiem. W międzyczasie udzieli widzom przydatnych porad.
Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia+. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź