Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- bułka żytnia pełnoziarnista 2 szt.
- sałata czerwona, dębowa
- 2 jaja
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- nać pietruszki
- kilka plastrów szynki
- masło
- sól
- pieprz
- papryka
- ogórek świeży
- rzodkiewka
- kiełki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jaja gotujemy na twardo, obieramy. Żółtka ucieramy z majonezem, musztardą solą i pieprzem. Białko i plastry szynki kroimy drobno, dodajemy do żółtek. Natkę pietruszki drobno szatkujemy i mieszamy z pastą. Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem, układamy liście sałaty, pastę jajeczną, kiełki i składamy kanapkę. Do pojemnika na śniadanie dodajemy pokrojone w słupki marchew, ogórek, paprykę i kanapkę z pastą jajeczną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W