Tapenada z suszonych pomidorów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 3
Przygotowanie:
składniki
1 szklanka suszonych pomidorów, najlepiej z oleju
1 szklanka oliwek Kazamata, bez pestek
3 ząbki czosnku
2 łyżki kaparów
sok i skórka starta z 1 cytryny
3 fileciki anchois (jeśli chcesz możesz dodać więcej)
2 garści świeżych liści mięty
przygotowanie
Tapenada to po prostu pasta z oliwek. W tej wersji ich oleistość świetnie dopełniają słone anchois, intensywne w smaku suszone pomidory i orzeźwiająca mięta. Wrzuć wszystkie składniki do blendera lub malaksera i miksuj, aż składniki się połączą, ale pasta nie będzie jeszcze gładka. Przechowuj w słoiku w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W