Tatar
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ok. 600 g polędwicy wołowej
- 2 cebule
- 8 ogórków korniszonów
- 2-3 łyżki Maggi (lub sosu Worcestershire albo sosu sojowego)
- 4 surowe żółtka
- sól
- pieprz
- 2-3 oliwy z oliwek
- (alternatywne dodatki: kapary, oliwki, marynowane grzybki, marynowana papryka)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, Maggi lub sosem sojowym czy też Worcestershire, dosalamy, jeśli jest potrzeba, oraz dolewamy oliwę. Cebulę i korniszony drobno kroimy. Oddzielamy żółtka od białek. Na talerzu układamy krążek z mięsa o średnicy ok. 4-5 cm, na środku robimy dołek do którego wlewamy żółtko, a na około sypiemy warzywa. Podajemy lekko schłodzone.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W