Tatar
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, Maggi lub sosem sojowym czy też Worcestershire, dosalamy, jeśli jest potrzeba, oraz dolewamy oliwę. Cebulę i korniszony drobno kroimy. Oddzielamy żółtka od białek. Na talerzu układamy krążek z mięsa o średnicy ok. 4-5 cm, na środku robimy dołek do którego wlewamy żółtko, a na około sypiemy warzywa. Podajemy lekko schłodzone.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA