Chlebek chłopski ze świeżonką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
Świeżonka:
- 100 g podgardla
- 350 g łopatki
- 2 cebule
- papryczka chili
- seler naciowy
- woda
- sól
- łyżeczka pieprzu
- łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj chlebek chłopski. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto. Uformuj placek i piecz go na rozgrzanej patelni z obu stron, aż się przyrumieni. Gdy będzie gotowy możesz go podpiec w piekarniku.
Świetnym dodatkiem będzie domowa świeżonka. Na patelni podsmaż kawałki podgardla, dodaj posiekaną cebulę, papryczkę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe kawałki łopatki. Mięso podlej odrobiną wody i duś do momentu, aż będzie miękkie. Na końcu świeżonkę dopraw solą, pieprzem i papryką. Świeżonkę podawaj z chlebkiem chłopskim. Smacznego!
Świetnym dodatkiem będzie domowa świeżonka. Na patelni podsmaż kawałki podgardla, dodaj posiekaną cebulę, papryczkę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe kawałki łopatki. Mięso podlej odrobiną wody i duś do momentu, aż będzie miękkie. Na końcu świeżonkę dopraw solą, pieprzem i papryką. Świeżonkę podawaj z chlebkiem chłopskim. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W