Chlebek chłopski ze świeżonką

Chlebek chłopski ze świeżonką
Oceń przepis:
124 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • Ciasto:
  • ½ kg mąki pszennej
  • 2 jajka
  • ½ kg ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków
  • sól
  • soda
Świeżonka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj chlebek chłopski. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto. Uformuj placek i piecz go na rozgrzanej patelni z obu stron, aż się przyrumieni. Gdy będzie gotowy możesz go podpiec w piekarniku.

Świetnym dodatkiem będzie domowa świeżonka. Na patelni podsmaż kawałki podgardla, dodaj posiekaną cebulę, papryczkę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe kawałki łopatki. Mięso podlej odrobiną wody i duś do momentu, aż będzie miękkie. Na końcu świeżonkę dopraw solą, pieprzem i papryką. Świeżonkę podawaj z chlebkiem chłopskim. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA