Sandwicze z bagietki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Bagietka z pasztetem:
2 łyżki masła
łyżka musztardy diżońskiej
3 grube plastry wiejskiego pasztetu lub mielonki
3 listki sałaty
połowa świeżej bagietki
Przygotowanie:
Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry pasztetu, a na nich sałatę. Nakryć górną częścią.
Bagietka z brie:
2 – 3 łyżki masła
4 – 6 grubych plastrów brie lub camemberta
połowa świeżej bagietki
Przygotowanie:
Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry sera. Nakryć górną częścią.
Laura Calder
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W