Caprese
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pomidor
- 1 kulka mozzarelli
- 1 awocado
Pesto:
- świeża bazylia
- oliwa
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku (ewentualnie orzeszki pinii/parmezan)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrać ze skóry pomidora, pokroić go na plastry około 5 mm grubości. Mozzarellę również pokroić na podobnej grubości plastry co pomidora. Awocado kroić w ósemki. Całość polać pesto.
Pesto
Do blendera włożyć umytą świeżą bazylię, wlać oliwę, dodać ząbek czosnku i trochę soli. Blendować przez 3 minuty na wysokich obrotach. Dla uzyskania szlachetniejszego smaku przed zblendowaniem można dodać orzeszki pinii i parmezan.
Pesto
Do blendera włożyć umytą świeżą bazylię, wlać oliwę, dodać ząbek czosnku i trochę soli. Blendować przez 3 minuty na wysokich obrotach. Dla uzyskania szlachetniejszego smaku przed zblendowaniem można dodać orzeszki pinii i parmezan.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W