Chłodnik migdałowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 5
Składniki:
- migdały blanszowane bez skóry 200g
- mleko 300ml
- orzechy nerkowca 20g
- orzechy laskowe 20g
- płatki migdałowe 20g
- śliwki suszone 20g
- jogurt naturalny 150ml
- miód gryczany 1-2 łyżki stołowe do smaku
- filety z jednej pomarańczy
- świeża mięta do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W mleku ugotować migdały blanszowane, zmiksować, przetrzeć. Do gotowej masy migdałowej dodać jogurt i doprawić miodem gryczanym. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Chłodnik podawać posypany prażonymi na patelni bakaliami, posypać pokrojoną śliwką i filetami pomarańczy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W