Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- 225 g brzoskwiń z puszki
- 3 łyżki soku z brzoskwiń
- 200 g świeżego melona
- 100 ml odtłuszczonego jogurtu naturalnego
- 150 g świeżych truskawek
- 1 łyżka cukru
- 2-3 plasterki marynowanego imbiru
- 1 łyżka miodu
- kilka listków świeżej bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać cukier i dodać truskawki. Podsmażać razem kilka minut. Brzoskwinię i melona zmiksować z jogurtem. Doprawić imbirem i miodem, ponownie zmiksować. W kieliszku wylać warstwowo gorący sos truskawkowy i żółty melonowy. Posypać posiekaną bazylią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W