Tarta z kabanosami i domowym warzywnym sosem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Tarty
Składniki:
- 3 kabanosy
- opakowanie ciasta francuskiego
- 0,5 litra śmietanki 30 %
- 6 jaj
- ser bursztyn
- sól
- pieprz
- 3-4 różyczki brokułu
- 3 łyżki pestek dyni
- 3 suszone papryczki chili
- cebula
- papryka
Domowy warzywny sos:
- czerwona papryka
- cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 3-4 chili małe suszone
- upieczony bakłażan
- oliwa
- sól
- 2-3 łyżki octu
- kolendra
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Formę na tartę wyłóż ciastem francuskim i ponakłuwaj je widelcem. Spód tarty piecz w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez około 10 minut.
Przygotuj farsz do tarty. Pestki dyni z papryczkami chili upraż na patelni. Pokrój cebulę, brokuły, paprykę.
Pokrojone warzywa przełóż do miski, dodaj do nich uprażone pestki dyni i suszone papryczki chilli. Następnie dodaj startego sera, jajka i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Na upieczony spód tarty wlej farsz. Wierzch tarty udekoruj kawałkami papryki, brokułami i pokrojonymi plastrami kabanosów. Tartę piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Idealnym dodatkiem do tarty będzie warzywny domowy sos.
Cebulę pokrój i podsmaż w garnku bez tłuszczu. Dorzucić do tego pokrojoną czerwoną paprykę i dolej odrobinę oliwy. Następnie dodaj ząbki czosnku i suszone papryczki. chili. oraz miąższ z upieczonego bakłażana. Na końcu całość dopraw solą, pieprzem oraz octem. Gotowy sos zmiksuj na gładką masę i dodaj do niego posiekaną świeżą kolendrę.
Upieczoną tartę podawaj z domowym, pysznym warzywnym sosem. Smacznego!
Przygotuj farsz do tarty. Pestki dyni z papryczkami chili upraż na patelni. Pokrój cebulę, brokuły, paprykę.
Pokrojone warzywa przełóż do miski, dodaj do nich uprażone pestki dyni i suszone papryczki chilli. Następnie dodaj startego sera, jajka i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Na upieczony spód tarty wlej farsz. Wierzch tarty udekoruj kawałkami papryki, brokułami i pokrojonymi plastrami kabanosów. Tartę piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Idealnym dodatkiem do tarty będzie warzywny domowy sos.
Cebulę pokrój i podsmaż w garnku bez tłuszczu. Dorzucić do tego pokrojoną czerwoną paprykę i dolej odrobinę oliwy. Następnie dodaj ząbki czosnku i suszone papryczki. chili. oraz miąższ z upieczonego bakłażana. Na końcu całość dopraw solą, pieprzem oraz octem. Gotowy sos zmiksuj na gładką masę i dodaj do niego posiekaną świeżą kolendrę.
Upieczoną tartę podawaj z domowym, pysznym warzywnym sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W