Domowy makaron z sosem z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Składniki:
makaron:
sos:
- 200 g dyni
- duża czerwona papryka
- 2 dojrzałe pomidory
- 2 szalotki
- 4 ząbki czosnku
- świeże zioła (tymianek, rozmaryn, bazylia)
- oliwa
sałatka:
- garść rukoli
- garść porwanej sałaty masłowej
- garść jadalnych kwiatów
dressing do sałatki:
- sok z cytryny
- sól
- 2 łyżeczki miodu
- pomidor
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj makaron. Mąkę przesiej na stolnicę. Wbij jajka. Dolej duży chlust oliwy i letnią wodę. Zagnieć i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na cieńki placek i pokrój na szerokie paski.
Przygotuj sos. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Dodaj świeże zioła, oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wstaw do pieczenia.
W soku z cytryny rozpuść sól. Dodaj miód, drobno posiekanego pomidora i chlust oliwy.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dressingiem skrop liście rukoli, sałaty i kwiaty.
Ugotowany makaron wymieszaj z pieczonymi warzywami. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i dodaj startego koziego sera.
Przygotuj sos. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Dodaj świeże zioła, oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wstaw do pieczenia.
W soku z cytryny rozpuść sól. Dodaj miód, drobno posiekanego pomidora i chlust oliwy.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dressingiem skrop liście rukoli, sałaty i kwiaty.
Ugotowany makaron wymieszaj z pieczonymi warzywami. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i dodaj startego koziego sera.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W