Domowy makaron z sosem z pieczonych warzyw

Domowy makaron z sosem z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

Składniki:

makaron:

sos:

sałatka:

  • garść rukoli
  • garść porwanej sałaty masłowej
  • garść jadalnych kwiatów

dressing do sałatki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj makaron. Mąkę przesiej na stolnicę. Wbij jajka. Dolej duży chlust oliwy i letnią wodę. Zagnieć i wyrób ciasto. Rozwałkuj je na cieńki placek i pokrój na szerokie paski.
Przygotuj sos. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę. Dodaj świeże zioła, oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wstaw do pieczenia.
W soku z cytryny rozpuść sól. Dodaj miód, drobno posiekanego pomidora i chlust oliwy.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dressingiem skrop liście rukoli, sałaty i kwiaty.
Ugotowany makaron wymieszaj z pieczonymi warzywami. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i dodaj startego koziego sera.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA