Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania na walentynki
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 5 dag sera Lazur Złocisty
- 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
- 50 ml whisky lub brandy
- 1 łyżka siekanych orzechów włoskich
- sól, cukier, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jaja posiekać dość drobno. W salaterce rozgnieść ser, dodać alkohol, i utrzeć drewnianą łyżką na gładko, dodając śmietankę, a pod koniec posiekane orzechy. Ugotować szparagi w wodzie z dodatkiem soli, cukru. Na talerzu ułożyć ugotowane szparagi, polać sosem i posypać siekanym jajem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W