Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 steki z łososia
- łyżeczka pieprzu
- papier do pieczenia
- szklanka wody
- 5 łyżek cukru
- cytryna
- szklanka soku z cytryny
- źdźbło trawy cytrynowej
- 100 ml białego wytrawnego wina
- Sałatka ze szpinaku:
- garść szpinaku
- cebula
- 4 suszone pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 zielone pomidory
- garść zielonych winogron
- żółta papryczka chilli
- garść orzechów włoskich
- 2 łyżki kaparów
- 8 marynowanych cebulek
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- garść startego długodojrzewającego sera
- 2 łyżki octu wiśniowego
- 2 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Steki z łososia zwiń w papier do pieczenia.
Na patelnię wlej wodę i wsyp cukier. Dodaj plastry cytryny, sok z cytryny, trawę cytrynową i wino. Na patelnię włóż łososia i duś ok. 10 minut.
Przygotuj sałatkę. Na patelnię wlej oliwę i dodaj pokrojony czosnek, cebulę, suszone pomidory, chilli, winogrona, orzechy włoskie, kapary, marynowane cebulki, zielonego pomidora i szpinak.
Na koniec całość posyp startym serem i przełóż na talerz. Sałatkę polej octem wiśniowym. Podawaj z łososiem. Smacznego!
Na patelnię wlej wodę i wsyp cukier. Dodaj plastry cytryny, sok z cytryny, trawę cytrynową i wino. Na patelnię włóż łososia i duś ok. 10 minut.
Przygotuj sałatkę. Na patelnię wlej oliwę i dodaj pokrojony czosnek, cebulę, suszone pomidory, chilli, winogrona, orzechy włoskie, kapary, marynowane cebulki, zielonego pomidora i szpinak.
Na koniec całość posyp startym serem i przełóż na talerz. Sałatkę polej octem wiśniowym. Podawaj z łososiem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W