Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 100 g groszku cukrowego
- 5 grzybów shiitake lub pieczarek
- 1 mała marchewka
- garść liści szpinaku
Przyprawy
- olej sojowy
- suszone papryczki chilli
- 2 posiekane ząbki czosnku
- łyżeczka wiórków korzenia imbiru
- szczypior pocięty w paseczki
Sos
- 2 łyżki wytrawnego sherry
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku
- 4 łyżki rosołu
- łyżeczka oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki sosu. Małe grzyby zostawić w całości większe pokroić w grube plastry, szpinak i groszek cukrowy opłukać. Rozgrzać patelnię, dodać olej i mocno rozgrzać. Dodać szczypior, imbir, chilli i czosnek, smażyć i mieszać. Po chwili wrzucić grzyby i groszek cukrowy, smażyć i mieszać. Dodać szpinak, wlać sos, zagotować, zamieszać. Sos powinien odparować i oblepić warzywa. Podawać z ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W