Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku

Stir fry z groszku, grzybów i szpinaku
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Przyprawy
Sos
  • 2 łyżki wytrawnego sherry
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 wyciśnięty ząbek czosnku
  • 4 łyżki rosołu
  • łyżeczka oleju sezamowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki sosu. Małe grzyby zostawić w całości większe pokroić w grube plastry, szpinak i groszek cukrowy opłukać. Rozgrzać patelnię, dodać olej i mocno rozgrzać. Dodać szczypior, imbir, chilli i czosnek, smażyć i mieszać. Po chwili wrzucić grzyby i groszek cukrowy, smażyć i mieszać. Dodać szpinak, wlać sos, zagotować, zamieszać. Sos powinien odparować i oblepić warzywa. Podawać z ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA