Stir fry z piersi indyka
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Andrzejczak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z indyka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 400 g piersi indyka
- 70 g marchwi pokrojonej w słupki
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml sosu sojowego
- 1 chili
- 2 limonki
- 50 g orzeszków ziemnych
- szalotka pokrojona w pióra
- 30 ml oleju
- mały pęczek dymki
- 15 g cukru trzcinowego
- 1 opakowanie kiełków fasoli mung/soczewicy (mix do stir fry)
- 100 g fasolki szparagowej ugotowanej al dente
- 200 g makaronu ryżowego namoczonego w ciepłej wodzie
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzewamy wok albo głęboką patelnię z olejem i wrzucamy szalotkę, marchew, czosnek i chili. Smażymy całość około 2 min, dynamicznie podrzucając całość na patelni.
Następnie wrzucamy indyka pokrojonego w cienkie paski. Szybko obsmażamy. Dodajemy kiełki, cukier trzcinowy, fasolę, podlewamy sosem sojowym, sokiem z limonki. Chwilę dusimy, dodajemy orzeszki, makaron ryżowy, mieszamy i podajemy z posiekaną dymką i limonką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z indyka
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W