Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku

Pudding chlebowy
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba pokrój w kostkę i przesmaż je na maśle z dodatkiem świeżego majeranku. W misce wymieszaj podsmażone kostki chleba z pokrojoną szynką i serem pleśniowym. Stadniki dopraw oregano, tymiankiem i przełóż do foremek. Przygotuj zalewę. Do miski wbij jajko, dodaj mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj składniki i wlej zalewę do foremek. Pudding piecz w 180 stopniach przez 12 minut. Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju, wbij jajko i mieszaj. Dodaj borówki i szpinak. Sałatkę dopraw solą i octem sherry. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA