Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 3 kromki czerstwego razowego chleba
- dwie łyżki masła
- 3 gałązki majeranku
- 5 plastrów szynki długodojrzewającej
- łyżka sera pleśniowego
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- Zalewa:
- jajko
- pół szklanki mleka
- sól
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- Sałatka:
- łyżka masła
- łyżka oleju
- jajko
- 2 łyżki borówek
- dwie garści świeżego szpinaku
- łyżeczka octu sherry
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kromki chleba pokrój w kostkę i przesmaż je na maśle z dodatkiem świeżego majeranku. W misce wymieszaj podsmażone kostki chleba z pokrojoną szynką i serem pleśniowym. Stadniki dopraw oregano, tymiankiem i przełóż do foremek. Przygotuj zalewę. Do miski wbij jajko, dodaj mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj składniki i wlej zalewę do foremek. Pudding piecz w 180 stopniach przez 12 minut. Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oleju, wbij jajko i mieszaj. Dodaj borówki i szpinak. Sałatkę dopraw solą i octem sherry. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W