Sałatka z młodych warzyw z grillowanym owczym serem

Sałatka z warzyw i grillowanego sera
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zgrilluj kromki chleba, aby uzyskać ładne brązowe paski.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.




Zgrilluj kromki chleba, aby uzyskać ładne brązowe paski.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA