Sałatka z młodych warzyw z grillowanym owczym serem
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia bałkańska
Składniki:
- 200 g młodych ugotowanych ziemniaków
- kilka młodych marchewek wraz z nacią
- 1 garść świeżego zielonego groszku
- 1 garść ugotowanego bobu
- mikro listki (rzodkiewki oraz groszku)
- 4 kromki chleba pszenno-żytniego
- 50 g świeżego owczego sera twarogowego (może być też ser kozi)
- starta skórka z połową cytryny
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki oleju z pestek dyni
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zgrilluj kromki chleba, aby uzyskać ładne brązowe paski.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.
Zgrilluj kromki chleba, aby uzyskać ładne brązowe paski.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.
Zgrilluj kromki chleba, aby uzyskać ładne brązowe paski.
Na dużym talerzu ułóż po kolei: ugotowany i obrany bób, młode ziemniaki, młode marchewki oraz mikro listki.
Całość polej olejem z pestek dyni i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Owczy ser wymieszaj wraz ze skórką z cytryny oraz posiekaną natką z młodych marchewek, dopraw solą pieprzem i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Wcześniej przygotowane grzanki posmaruj serkiem i podawaj wraz z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Kuchnia bałkańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W