Sałatka z bulguru, marynowanego jarmużu i czerwonej porzeczki

Sałatka z jarmużu
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki

Składniki:

  • szklanka drobnoziarnistego bulguru
  • duży pomidor malinowy
  • 50 ml oliwy
  • 3 liście fioletowego jarmużu
  • cytryna
  • limonka
  • 100 ml oliwy
  • łyżeczka soli
  • wędzony pstrąg
  • brzoskwinia
  • garść porzeczek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski wsyp bulgur, dodaj posiekanego pomidora i oliwę. Bulgur odstaw na godzinę, żeby napęczniał. Porwij liście jarmużu i zmiażdż nożem. Jarmuż włóż do miski. Dodaj sok z cytryny i limonki, dolej oliwy i posól. Brzoskwinię pokrój w plastry. Odciśnij jarmuż z zalewy i przełóż do oddzielnej miski. Dodaj kawałki wędzonej ryby, brzoskwinię, porzeczki i kaszę bulgur. Całość posól i wymieszaj.
Przygotuj sos z soku z pomarańczy, wermutu, miodu, oliwy i mięty. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA