Sałatka z bulguru, marynowanego jarmużu i czerwonej porzeczki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
Składniki:
- szklanka drobnoziarnistego bulguru
- duży pomidor malinowy
- 50 ml oliwy
- 3 liście fioletowego jarmużu
- cytryna
- limonka
- 100 ml oliwy
- łyżeczka soli
- wędzony pstrąg
- brzoskwinia
- garść porzeczek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski wsyp bulgur, dodaj posiekanego pomidora i oliwę. Bulgur odstaw na godzinę, żeby napęczniał. Porwij liście jarmużu i zmiażdż nożem. Jarmuż włóż do miski. Dodaj sok z cytryny i limonki, dolej oliwy i posól. Brzoskwinię pokrój w plastry. Odciśnij jarmuż z zalewy i przełóż do oddzielnej miski. Dodaj kawałki wędzonej ryby, brzoskwinię, porzeczki i kaszę bulgur. Całość posól i wymieszaj.
Przygotuj sos z soku z pomarańczy, wermutu, miodu, oliwy i mięty. Smacznego!
Przygotuj sos z soku z pomarańczy, wermutu, miodu, oliwy i mięty. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W