Sałatka owocowa z posypką na bazie pyłku kwiatowego i domowy marcepan
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
Składniki:
- Sałatka:
- melon pokrojony w kostkę
- brzoskwinie pokrojone w ósemki
- ananas pokrojony w kostkę
- mięta drobno posiekana
- 2 łyżki jogurtu
- Marcepan:
- 400 g mielonych migdałów
- 100 g cukru pudru
- 1 białko jajka
- Posypka:
- gotowa mieszanka różnych płatków ekologicznych (owsianych, orkiszowych)
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju ryżowego
- 2 łyżki pyłku kwiatowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marcepan: wymieszaj mielone migdały z cukrem pudrem i białkiem, aż uzyskasz masę przypominającą plastelinę. Przełóż tę masę w folię do żywności i uformuj w wałek. Odstaw na minimum pół godziny.
Po tym czasie wyciągnij z folii i pokrój wałek w plastry i z każdego plastra uformuj małe kuleczki.
Posypka: na suchej patelni upraż mieszankę płatków. Dodaj po łyżce oleju i miodu. Wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Po tym czasie dodaj pyłek kwiatowy i wymieszaj.
Po tym czasie wyciągnij z folii i pokrój wałek w plastry i z każdego plastra uformuj małe kuleczki.
Posypka: na suchej patelni upraż mieszankę płatków. Dodaj po łyżce oleju i miodu. Wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Po tym czasie dodaj pyłek kwiatowy i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W