Brukselka

Brukselka
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wytnij twarde części brukselek. Obierz z liści i zachowaj je. Pokrój drobno. Podsmaż bekon, aż zrobi się chrupiący. Wyjmij go na papierowy ręcznik i osusz. Odlej z patelni tłuszcz zostawiając tylko trochę. Roztop masło. Wrzuć liście brukselki i podsmaż je, aż zmiękną, czyli 15 – 20 min. Dopraw, posyp boczkiem i podaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA