Zupa chlebowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 czubate łyżki smalcu gęsiego bądź kaczego
- 6 posiekanych ząbków czosnku
- liść laurowy
- garść posiekanego świeżego tymianku
- 750 ml bulionu z kury
- sól i pieprz
- 2 usmażone duże kromki czerstwej bagietki lub chleba
- starty ser comté lub gruyère
- posiekana natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić smalec w garnku i dodać czosnek, gotując przez 2 min. Dodać zioła i wlać bulion. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Ułożyć grzanki na dnie dwóch głębokich talerzy. Polać bulionem. Posypać serem i natką pietruszki, podawać na gorąco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W