Zupa cebulowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- ok. 700 g cebuli w cienkich plasterkach
- 2 łyżki masła
- łyżka koniaku
- pół miarki czerwonego wina
- 3 miarki bulionu wołowego
- sól i pieprz
- 4 grzanki do przybrania
- tarty gruyère
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić masło w garnku i przesmażyć cebulę do miękkości, przez co najmniej 20 min. Wlać na minutę koniak i wino. Wlać bulion. Gotować pod przykryciem przez 45 minut. Sprawdzić smak. Nalać do miseczek żaroodpornych i ustawić na blasze. Przybrać każdą miseczkę grzanką i obficie posypać serem. Zapiekać przez ok. 2 min, do zrumienienia się sera.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W