Ziemniaki w kaczym smalcu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- kilogram ziemniaków obranych i pokrojonych w kliny lub w dość grube plastry
- pół miarki roztopionego kaczego smalcu
- gruba sól i świeżo zmielony pieprz
- kilka gałązek rozmarynu i/lub tymianku (ew.)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 220°C. Obtoczyć ziemniaki w tłuszczu na blasze. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Piec, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki staną się chrupkie i rumiane, przez 30 – 40 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W