Ziemniaki w kaczym smalcu

Ziemniaki w kaczym smalcu
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • kilogram ziemniaków obranych i pokrojonych w kliny lub w dość grube plastry
  • pół miarki roztopionego kaczego smalcu
  • gruba sól i świeżo zmielony pieprz
  • kilka gałązek rozmarynu i/lub tymianku (ew.)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220°C. Obtoczyć ziemniaki w tłuszczu na blasze. Posypać solą, pieprzem i ziołami. Piec, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaki staną się chrupkie i rumiane, przez 30 – 40 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA