Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 2 bakłażany
- 0,5 kg ziemniaków
- garść czarnych oliwek
- 1 czerwona cebula
- 5 ząbków czosnku
- garść natki pietruszki
- łyżeczka pasty sezamowej
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- sałata masłowa
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W