Ruloniki z sałaty masłowej faszerowane pastą z ziemniaków

Ruloniki z sałaty masłowej
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 0,5 kg ziemniaków
  • garść czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • garść natki pietruszki
  • łyżeczka pasty sezamowej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • sałata masłowa
  • cytryna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bakłażany polej oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Ugotowane ziemniaki ubij i przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki, posiekany czosnek, pastę sezamową, upieczonego bakłażana bez skóry i oliwę. Farsz dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Liście sałaty skrop sokiem z cytryny, a następnie nakładaj na nie pastę. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA