Zrazy serowe z kiszoną kapustą
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 4 plastry gzińskiego wędzonego sera
- 4 łyżki kiszonej kapusty
- ½ cebuli
- 1 łyżka masła
- pieprz
- sos żurawinowy:
- 4 łyżki żurawiny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka chrzanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle. Kapustę obgotować, odcisnąć i drobno posiekać, dodać cebulę, doprawić pieprzem, wymieszać i jeszcze raz przesmażyć na odrobinie masła. Przyrządzić sos: w rondelku roztopić miód, dodać żurawinę i chrzan. Przesmażyć razem. Przygotować kawałki folii aluminiowej, a na niej ułożyć plastry sera. Na każdy plaster sera ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć szczelnie w folię jak cukierek. Gotować a właściwie parzyć 10 minut we wrzątku, przewracając. Wyjąć, dać odpocząć 4-5 minut, odwinąć, podawać z sosem z żurawiny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W