Zrazy serowe z kiszoną kapustą

Zrazy serowe z kiszona kapustą
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 4 plastry gzińskiego wędzonego sera
  • 4 łyżki kiszonej kapusty
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sos żurawinowy:
  • 4 łyżki żurawiny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka chrzanu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle. Kapustę obgotować, odcisnąć i drobno posiekać, dodać cebulę, doprawić pieprzem, wymieszać i jeszcze raz przesmażyć na odrobinie masła. Przyrządzić sos: w rondelku roztopić miód, dodać żurawinę i chrzan. Przesmażyć razem. Przygotować kawałki folii aluminiowej, a na niej ułożyć plastry sera. Na każdy plaster sera ułożyć łyżkę nadzienia, zawinąć szczelnie w folię jak cukierek. Gotować a właściwie parzyć 10 minut we wrzątku, przewracając. Wyjąć, dać odpocząć 4-5 minut, odwinąć, podawać z sosem z żurawiny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA