Kuskus z warzywami cebulowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej
- 2 łyżki oliwy
- 1 szklanka drobno pokrojonego i umytego pora (tylko biała i jasnozielona część)
- ½ szklanki cebuli cukrówki
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zalej kuskus 1 szklanką wrzątku, wymieszaj ze skórką cytrynową, przykryj i odstaw na 10 min. Spulchnij kuskus widelcem, żeby był sypki. Rozgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy i podsmaż pora na małym ogniu przez 5 min, aż zmięknie. Zdejmij pora z patelni, wlej drugą łyżkę oliwy i podsmaż cebulę, aż się lekko zrumieni (ok. 15 min). Zmieszaj ostudzonego pora i cebulę z kuskusem, dodaj szczypiorek, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W