Spaghetti aglio olio peperoncino

Spaghetti aglio olio peperoncino
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 0,5 kg spaghetti agnesi
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 świeże papryczki chili
  • 100 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • sól
  • 100 g parmezan w kawałku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotuj al dente, w dużej ilości osolonej wody. Posiekaj drobno czosnek i papryczki. W rondlu lekko rozgrzej oliwę i obsmaż w niej (bez karmelizacji) papryczkę, następnie dodaj czosnek i obsmaż 3 sekundy. Natychmiast dodaj odcedzony wcześniej makaron i całość smażąc wymieszaj. Przypraw niewielką ilością soli. Przełóż makaron do dużej miski i zetrzyj na niego parmezan.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA