Klasyczna zupa pomidorowa

Klasyczna zupa pomidorowa
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło w rondelku, wrzucamy cebulę i podduszamy, aż się zeszkli. Dodajemy pomidory przesmażamy razem bez przykrycia co jakiś czas mieszając. Po ok. 15 minutach doprawiamy miodem i miksujemy. Bulion podgrzewamy i przecieramy przez sitko pomidory. Zagotowujemy na małym ogniu, doprawiamy cynamonem i pieprzem. Serwujemy z ryżem i koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA