Klasyczna zupa pomidorowa
Oceń przepis:
Składniki:
- 1 litr bulionu wołowego
- 4 pomidory
- 1 mała cebula
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka miód (lub cukru)
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
- koperek lub nać pietruszki do podania
- ryż lub makaron do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło w rondelku, wrzucamy cebulę i podduszamy, aż się zeszkli. Dodajemy pomidory przesmażamy razem bez przykrycia co jakiś czas mieszając. Po ok. 15 minutach doprawiamy miodem i miksujemy. Bulion podgrzewamy i przecieramy przez sitko pomidory. Zagotowujemy na małym ogniu, doprawiamy cynamonem i pieprzem. Serwujemy z ryżem i koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W