Schabowe z ziarnami słonecznika

Schabowe z ziarnami słonecznika
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 3)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kim chi:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kim chi warto zrobić wcześniej. Kapustę kroimy na centymetrowe paski. Solimy, dodajemy pastę sambal olelek, starty imbir, czosnek, cukier brązowy, sos ostrygowy i ocet ryżowy. Powinna marynować się minimum 4 dni. Kim chi można jednak kupić w sklepach z żywnością azjatycką, ale domowe jest o wiele smaczniejsze i tańsze. Mięso rozbijamy na bardzo cienko i marynujemy w sosie ostrygowym. Obficie pieprzymy. Jajo rozmącamy, maczamy w nim plasterki mięsa, a następnie panierujemy w ziarnach słonecznika dociskając panierkę, by dobrze przywarła. Kotlety smażymy na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym tak, by ziarna stały się chrupkie, a soczyste mięso doszło w środku. Przed podaniem każdy kotlet tniemy na grube paski.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA