Wieprzowina po karaibsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Aaron Craze
- Seria kulinarna:
- Rude Boy w kuchni (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
- Ilość osób:
- 12
Przygotowanie:
Zmiksuj cebulę, czosnek, chili i ziele angielskie z sokiem z pomarańczy w malakserze na gładką masę. Dolej sos sojowy i wymieszaj. Ponacinaj ostrym nożem skórę oraz tłuszcz na boczku i ułóż mięso w brytfance. Zalej je marynatą, i dokładnie natrzyj – również w nacięciach. Marynuj przynajmniej 2 godziny albo lepiej całą noc. Rozgrzej piekarnik do temp. 150-160 stopni C i piecz boczek przez 3 godz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W