Wieprzowina po karaibsku

Wieprzowina po karaibsku
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Aaron Craze

Seria kulinarna:
Rude Boy w kuchni (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
12

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj cebulę, czosnek, chili i ziele angielskie z sokiem z pomarańczy w malakserze na gładką masę. Dolej sos sojowy i wymieszaj. Ponacinaj ostrym nożem skórę oraz tłuszcz na boczku i ułóż mięso w brytfance. Zalej je marynatą, i dokładnie natrzyj – również w nacięciach. Marynuj przynajmniej 2 godziny albo lepiej całą noc. Rozgrzej piekarnik do temp. 150-160 stopni C i piecz boczek przez 3 godz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA