Kurczak pieczony

Kurczak pieczony
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować marynatę do kurczaka. Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli, dodać łyżkę miodu, sos sojowy, sok z pomarańczy, posiekane chilli i oliwę. Składniki marynaty dobrze wymieszać i wmasować ją w kurczaka. Do środka kurczaka włożyć pokrojone na ćwiartki pomarańcze, rozmaryn i czosnek. W brytfance ułożyć jeszcze pozostałe cząstki pomarańczy. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Podawać na sałacie z dodatkiem kolorowych papryk i pestek granatu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA