Grandos nachos
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:300 g pokrojonej w kostkę wołowiny
1 łyżka prażonego, mielonego kminu
1 łyżka wędzonej papryki
1 łyżka pieprzu kajeńskiego
1 łyżka suszonego chili
1 łyżeczka soli
1 kg chipsów kukurydzianych
400 g dojrzałych pomidorów
6 marynowanych papryczek jalapeño
1 pęczek kolendry
1 pęczek posiekanej dymki
1 posiekana czerwona cebula
500 g sera
250 g sosu serowego (beszamel z serem)
4 awokado
oliwa
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć wołowinę, dodać kmin, paprykę, pieprz, chili i sól. Starty ser wymieszać z sosem serowym. W głębokim naczyniu układać warstwami chipsy, cebulę, pomidory, sos serowy i wołowinę. Posypać pokrojonym jalapeño i dymką. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku, aż chipsy się zrumienią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W