Kwaśnica na baranich żeberkach
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z jagnięciny i baraniny, Żeberka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ½ kg żeberek baranich
- wędzone żeberko wieprzowe
- 150 g słoniny w kawałku
- 800 g kapusty kiszonej
- 3 l wody
- 3-4 liście laurowe
- łyżeczka ziaren ziela angielskiego
- łyżeczka mielonego kminu
- 50 g namoczonych suszonych grzybów
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Dodatki:
- ugotowanie ziemniaki
- skwarki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka z wodą włóż żebra baranie, żebro wędzone i słoninę. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, mielony kmin i grzyby. Wywar gotuj przez około godzinę.
Następnie dodaj posiekaną kapustę kiszoną i przeciśnięty czosnek.
Zupę gotuj przez 25-30 minut. Na koniec dopraw ją solą i pieprzem. Zupę podawaj z ziemniakami i skwarkami z boczku. Smacznego!
Następnie dodaj posiekaną kapustę kiszoną i przeciśnięty czosnek.
Zupę gotuj przez 25-30 minut. Na koniec dopraw ją solą i pieprzem. Zupę podawaj z ziemniakami i skwarkami z boczku. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Żeberka
Kuchnia polska
Dania z jagnięciny i baraniny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W