Zupa brzadowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 marchewki
- 25 g suszonych grzybów
- 1 szklanka mrożonych wiśni
- 25 dag suszonych owoców
- garść suszonej żurawiny - może być z aromatem pomarańczy
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka octu jabłkowego
- szczypta pieprzu
- 1 opakowanie śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2,5 litra wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody, solimy i gotujemy ok. 15 minut, następnie dorzucamy namoczone grzyby i suszone owoce, wiśnie i żurawinę. Po ok 20 minutach wrzucamy fasolkę z puszki. Doprawiamy cukrem i octem jabłkowym. Możemy również zabielić śmietaną wymieszaną z mąką lub jogurtem. Możemy po wierzchu posypać borowikami mielonymi z solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W