Ciastka z suszonych owoców
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 50 dag krótko gotowanych suszonych owoców
- 50 dag płatków owsianych
- 10 dag rodzynek
- 1 szklanka cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewamy 1 szklanką ciepłej wody. Owoce z kompotu czyścimy z pestek i miksujemy. Dodajemy uprzednio sparzone rodzynki, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie łączymy masę z płatkami i olejem. Kładziemy łyżką na blachę z papierem do pieczenia lub wkładamy do papierowych foremek do babeczek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około pół godziny. Jest to smakowity sposób na wykorzystanie owoców ze świątecznego kompotu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wigilijne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W