Krem czekoladowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 250 ml tłustej śmietany
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka wanilii
- 110 g czekolady (mieszanka słodkiej i gorzkiej)
- 6 żółtek jajek
- 50 g cukru (niekonieczne)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Podgrzej śmietanę, mleko i wanilię. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę wymieszaj w misce z żółtkami. Dodaj mleko. Przelej mieszankę do 6 foremek i piecz w kąpieli wodnej, aż brzegi zsiądą się, ale środek będzie galaretowaty (około 20 min). Wyjmij krem czekoladowy z piekarnika. Ostudź. Przed podaniem trzymaj przez kilka godzin w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W