Chrupiące naleśniki z maślanym awokado, chorizo i krewetkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 jajka
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 0,5 szklanki mleka
- łyżka masła klarowanego
- ręcznik papierowy
Farsz:
- kiełbasa chorizo
- papryczka chilli
- 6 krewetek
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy
- 6 pomidorków cherry
- szczypta soli
- limonka
- 5 listków kolendry
- awokado
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj jajka, sól, pieprz i mleko. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Na patelni rozpuść masło i zbierz jego nadmiar ręcznikiem papierowym. Wlej ciasto na patelnię i smaż naleśniki. Przed smażeniem każdego naleśnika, przetrzyj patelnię papierem z tłuszczem.
Przygotuj farsz. Na patelnię wlej oliwę. Pokrój kiełbasę, chilli, czosnek i podsmaż. Dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone pomidorki cherry. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Gdy krewetki się zarumienią, wyłącz ogień. Dodaj sól, sok z limonki, kolendrę i pokrojone awokado. Podawaj naleśniki z farszem. Smacznego!
Na patelni rozpuść masło i zbierz jego nadmiar ręcznikiem papierowym. Wlej ciasto na patelnię i smaż naleśniki. Przed smażeniem każdego naleśnika, przetrzyj patelnię papierem z tłuszczem.
Przygotuj farsz. Na patelnię wlej oliwę. Pokrój kiełbasę, chilli, czosnek i podsmaż. Dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone pomidorki cherry. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Gdy krewetki się zarumienią, wyłącz ogień. Dodaj sól, sok z limonki, kolendrę i pokrojone awokado. Podawaj naleśniki z farszem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W