Boca negra
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 3/4 kostki zimnego masła
- 1 szklanka cukru (plus trochę do posypania foremek)
- 6 papryczek chipotle
- 1 duża pomarańcza
- 30 dag drobno posiekanej czekolady deserowej
- 4 duże jajka
- 4 łyżeczki mąki
- 1/8 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Papryczki pozbawić pestek i drobno posiekać. Do garnka wcisnąć sok z pomarańczy i dodać szklankę cukru. Jak cukier zacznie się rozpuszczać dodać czekoladę. Poczekać aż się rozpuści. Teraz dodać masło i wbić jajka cały czas energicznie mieszając. Dodać papryczki, mąkę i sól. Masą napełnić foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na 50 – 60 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W