Płonące skrzydełka
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
Składnik główny
- 300 g skrzydełek kurczaka
Marynata
- 2 utarte ząbki czosnku
- ok. 4 cm utartego korzenia imbiru
- 3 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- ostra papryka w proszku lub tabasco
- tequila lub brandy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Najcieńszą część skrzydełka (lotkę) odciąć i usunąć, pozostałe dwie części rozciąć. Wymieszać dokładnie składniki marynaty i dobrze wysmarować marynatą mięso. Odstawić na kilka godzin. Skrzydełka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać w gorącym naczyniu, prosto z pieca, polać alkoholem i podpalić przy stole.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia meksykańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W