Tortille
Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.6)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- pierś z kurczaka
- miód rozmarynowy
- oliwa
- papryka
- marchewka
- kalarepka
- przecier pomidorowy
- śliwki suszone
- 1 łyżka octu winnego
- cynamon
- 1 łyżka cukru brązowego
- placki tortilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pierś pociąć w paski, posolić, doprawić mielonym cynamonem, sosem sojowym, polać miodem i wymieszać ręką, aby równomiernie pokryć mięso. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Z warzyw wykroić kształty za pomocą foremek do ciasteczek.
Grillować na patelni. Do blendera wrzucić przecier pomidorowy, śliwki suszone, ocet winny i cukier.
Zblendować, gotowy sos przelać do miseczki. Tortille posmarować sosem, następnie ułożyć warzywa, kurczaka i wszystko zawinąć.
Grillować na patelni. Do blendera wrzucić przecier pomidorowy, śliwki suszone, ocet winny i cukier.
Zblendować, gotowy sos przelać do miseczki. Tortille posmarować sosem, następnie ułożyć warzywa, kurczaka i wszystko zawinąć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W