Pieróg z serami i oliwkami

Pieróg z serami i oliwkami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • 150 ml śmietany
  • szczypta soli
  • 2 i ½ filiżanki (240g) mąki z proszkiem do pieczenia
  • 50 g startego cheddara
  • 50 g fety
  • 50 g oliwek bez pestek
  • nieco mleka do posmarowania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać jaja ze śmietaną i mlekiem. Dosypać przesianą mąkę i wymieszać. Zanim ciasto zostanie całkowicie wyrobione, dodać fetę, cheddar i oliwki. Wyrobić na miękką masę i rozpłaszczyć na stolnicy posypanej mąką. Rozwałkować placek o grubości 2-3 cm i wyciąć kółka

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA