Sandwicz z grillowanego pieczywa tostowego z indykiem, pastą krewetkową, pomidorami i bundzem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- pierś z indyka
- 3 plastry bundzu
- pomidor
- sól
- pieprz
- rękaw
- do pieczenia
- patyczki do szaszłyków
- marynata do indyka:
- 50 ml oleju z dzikiej róży
- garść świeżej bazylii
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 2 gałązki tymianku
- pasta krewetkowa:
- 300 g krewetek koktajlowych
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- garść świeżej kolendry
- łyżka majonezu
- łyżka ketchupu
- łyżeczka tabasco
- pesto:
- 2 garście uprażonych pestek dyni
- sok z cytryny
- garść rukoli
- 60 ml oleju z pestek dyni
- 20 ml oleju lnianego
- 15 g startego owczego twardego sera
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce połącz wszystkie składniki marynaty: posiekane zioła i olej. Pierś z indyka natrzyj solą i pieprzem i zanurz w marynacie. Indyka piecz w rękawie do pieczenia w 190 stopniach przez około 40 minut. Wszystkie składniki pasty krewetkowej zmiksuj. Gotową pastę włóż na chwilę do lodówki, żeby się schłodziła. Wszystkie składniki pesto zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
Pieczywo tostowe zgriluj. Kromkę posmaruj pasta krewetkową. Na niej ułóż plaster sera, piersi z indyka i pomidora. Całość przykryj kolejną kromką i złóż kolejną warstwę. Na koniec wbij wykałaczki i przekrój kanapkę na pół.
Pieczywo tostowe zgriluj. Kromkę posmaruj pasta krewetkową. Na niej ułóż plaster sera, piersi z indyka i pomidora. Całość przykryj kolejną kromką i złóż kolejną warstwę. Na koniec wbij wykałaczki i przekrój kanapkę na pół.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W