Bruschetta z boczniakami królewskimi
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Bruschetta z boczniakami:
3 łyżki oliwy
1 pęczek szczypioru siedmiolatki, białe części oddzielone od zielonych, posiekane
3 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki liści tymianku
4 boczniaki pokrojone w dużą kostkę
1 łyżka sosu sojowego
½ szklanki sera koziego
1 bagietka pokrojona w kromki grubości 2,5 cm, delikatnie podpieczona
sól
pieprz
Bruschetta z boczniakami:
Podgrzej piekarnik i przygotuj blachę wyłożoną pergaminem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej oliwę. Dodaj białe części szczypioru siedmiolatki, czosnek oraz tymianek. Podsmaż, aż składniki przyrumienią się. Dodaj grzyby i smaż, aż zbrązowieją. Dodaj sos sojowy i duś przez 1 minutę. Dodaj zielone części szczypioru siedmiolatki, dopraw solą i pieprzem. Zdejmij patelnię z ognia. Przełóż zawartość patelni do miski. Zaczekaj, aż ostygnie. Dodaj ser kozi, wymieszaj. Na blasze ułóż kromki bagietki. Na każdą kromkę nałóż łyżeczką mieszankę. Piecz, aż ser zmięknie (ok. 3 minut).
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W