Francuskie grzanki ze smażonym bekonem, owocami i syropem klonowym

Francuskie grzanki ze smażonym bekonem, owocami i syropem klonowym
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ubić w misce jaja, śmietanę, cukier i cynamon. W płynie zanurzać pojedynczo kromki. Ułożyć na lekko natłuszczonej płycie na grillu na średnim ogniu. Gdy grzanka będzie złocista, przewrócić i usmażyć z drugiej strony. W tym czasie usmażyć boczek na grillu. Owoce wrzucić do miski, dodać cukier i rum. Wymieszać ostrożnie. Na talerzu ułożyć grzankę, przykryć boczkiem, nałożyć owoce, polać syropem klonowym, posypać cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA