Fit batoniki z płatków i orzechów

Fit batoniki z płatków i orzechów
Oceń przepis:
82 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Desery

Składniki:

  • 1 puszka mleka słodzonego mleka skondensowanego
  • 125 g płatków orkiszowych
  • 125 g płatków gryczanych
  • 250 g mieszanki orzechów
  • 50 g suszonego berberysu
  • 50 g jagód goji
  • 50 g ryżu preparowanego
  • 50 g sezamu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy krótko podpiekamy, studzimy i kroimy drobniej.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA