Bliny z twarogiem i musem malinowym

Bliny z twarogiem i musem malinowym
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki gryczanej (można zmielić niepaloną kaszę gryczaną)
  • 25 g drożdży
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
Masa:
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki twarogu mielonego na sernik Garwolin
  • 1 szklanka malin (mogą być mrożone)
  • kilka świeżych malin do ozdoby
  • 2 laski wanilii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozprowadź drożdże z cukrem w odrobinie ciepłego mleka i odstaw na chwilę, żeby urosły. Dodaj mąkę i letnie mleko, wymieszaj do gładkiej masy i odstaw na pół godziny. W tym czasie zrób masę. Do twarożku dodaj ziarna wanilii. Maliny utrzyj z cukrem pudrem. Na patelni dobrze rozgrzej sporą ilość oleju. Usmaż bliny, formując łyżką małe placuszki. Na gorący blin połóż łyżkę twarożku, polej sosem malinowym i ozdób świeżą maliną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA