Bliny z twarogiem i musem malinowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- Ciasto:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki gryczanej (można zmielić niepaloną kaszę gryczaną)
- 25 g drożdży
- 3 łyżki cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 łyżeczki soli
- olej do smażenia
Masa:
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 2 szklanki twarogu mielonego na sernik Garwolin
- 1 szklanka malin (mogą być mrożone)
- kilka świeżych malin do ozdoby
- 2 laski wanilii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozprowadź drożdże z cukrem w odrobinie ciepłego mleka i odstaw na chwilę, żeby urosły. Dodaj mąkę i letnie mleko, wymieszaj do gładkiej masy i odstaw na pół godziny. W tym czasie zrób masę. Do twarożku dodaj ziarna wanilii. Maliny utrzyj z cukrem pudrem. Na patelni dobrze rozgrzej sporą ilość oleju. Usmaż bliny, formując łyżką małe placuszki. Na gorący blin połóż łyżkę twarożku, polej sosem malinowym i ozdób świeżą maliną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W