Galaretka cytrusowo – herbaciana

Galaretka cytrusowo – herbaciana
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 200 ml soku czerwonych pomarańczy
  • 150 ml wina białego
  • 90 g cukru
  • opakowanie galaretki pomarańczowej
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • 2 torebki herbaty
  • 2 grejpfruty
  • 2 pomarańcze
  • krzaczek mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sok z pomarańczy lekko podgrzej i dodaj galaretkę i cukier. Wino zagotuj i zaparz w nim herbatę. Do soku dodaj zaparzoną w winie herbatę. Podgrzewaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dopraw płyn pieprzem oraz siekanymi listkami mięty. Z pomarańczy i grejpfrutów wykrój cząstki. Do foremek wylej galaretkę. Wstaw do lodówki. Jak tylko zastygnie ułóż cząstki pomarańczy i grejpfrutów. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki, jak tylko trochę zastygnie dopełnij do końca pomarańczami, grejpfrutami i dopełnij galaretką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA