Galaretka cytrusowo – herbaciana
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 200 ml soku czerwonych pomarańczy
- 150 ml wina białego
- 90 g cukru
- opakowanie galaretki pomarańczowej
- ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
- 2 torebki herbaty
- 2 grejpfruty
- 2 pomarańcze
- krzaczek mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sok z pomarańczy lekko podgrzej i dodaj galaretkę i cukier. Wino zagotuj i zaparz w nim herbatę. Do soku dodaj zaparzoną w winie herbatę. Podgrzewaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dopraw płyn pieprzem oraz siekanymi listkami mięty. Z pomarańczy i grejpfrutów wykrój cząstki. Do foremek wylej galaretkę. Wstaw do lodówki. Jak tylko zastygnie ułóż cząstki pomarańczy i grejpfrutów. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki, jak tylko trochę zastygnie dopełnij do końca pomarańczami, grejpfrutami i dopełnij galaretką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W